6 Dis 2011

CHEESE TAT

CHEESE TAT

By : Batrisyia delight cake


Bahan-bahan:






base:







200gm butter






100gm gula aising






30gm telur} 1/2 biji telur A





300 gm tepung gandum}klu lembik tambah sket lg..pandai2 la 


garam
















Cara-cara:






 Putar butter, gula dan telur sehingga sebati, then masukkan tepung, sedikit-sedikit,
 sehingga mendapat doh yang lembut.Simpan sekejap dalam petisejuk.

 Tekan dalam acuan tart, cucukkan sedikit dasarnya sebelum dibakar selama 15-20 minit 
pada suhu 180' atau kekuningan sedikit....keluarkan dari acuan.











Bahan Cheese:






250gm cream cheese





50gm butter






60gm gula halus






1 biji telur







*** Sekiranya pekat tambahkan sedikit susu cair.












 Putar cream cheese, butter dan gula sehingga lembut, masukkan telur , pukul hingga sebati.
 Masukkan inti blueberry/strawberry dalam base tadi, sudukan cheese 80% penuh..
corakkan mengikut citarasa sendiri Bakar semula selama 10 minit..