By : Batrisyia delight cake
Bahan-bahan: | ||||||||
base: | ||||||||
200gm butter | ||||||||
100gm gula aising | ||||||||
30gm telur} 1/2 biji telur A | ||||||||
300 gm tepung gandum}klu lembik tambah sket lg..pandai2 la | ||||||||
garam | ||||||||
Cara-cara: | ||||||||
Putar butter, gula dan telur sehingga sebati, then masukkan tepung, sedikit-sedikit, | ||||||||
sehingga mendapat doh yang lembut.Simpan sekejap dalam petisejuk. | ||||||||
Tekan dalam acuan tart, cucukkan sedikit dasarnya sebelum dibakar selama 15-20 minit | ||||||||
pada suhu 180' atau kekuningan sedikit....keluarkan dari acuan. | ||||||||
Bahan Cheese: | ||||||||
250gm cream cheese | ||||||||
50gm butter | ||||||||
60gm gula halus | ||||||||
1 biji telur | ||||||||
*** Sekiranya pekat tambahkan sedikit susu cair. | ||||||||
Putar cream cheese, butter dan gula sehingga lembut, masukkan telur , pukul hingga sebati. | ||||||||
Masukkan inti blueberry/strawberry dalam base tadi, sudukan cheese 80% penuh.. | ||||||||
corakkan mengikut citarasa sendiri Bakar semula selama 10 minit.. | ||||||||