By : Batrisyia delight cake
| Bahan-bahan: | ||||||||
| base: | ||||||||
| 200gm butter | ||||||||
| 100gm gula aising | ||||||||
| 30gm telur} 1/2 biji telur A | ||||||||
| 300 gm tepung gandum}klu lembik tambah sket lg..pandai2 la | ||||||||
| garam | ||||||||
| Cara-cara: | ||||||||
| Putar butter, gula dan telur sehingga sebati, then masukkan tepung, sedikit-sedikit, | ||||||||
| sehingga mendapat doh yang lembut.Simpan sekejap dalam petisejuk. | ||||||||
| Tekan dalam acuan tart, cucukkan sedikit dasarnya sebelum dibakar selama 15-20 minit | ||||||||
| pada suhu 180' atau kekuningan sedikit....keluarkan dari acuan. | ||||||||
| Bahan Cheese: | ||||||||
| 250gm cream cheese | ||||||||
| 50gm butter | ||||||||
| 60gm gula halus | ||||||||
| 1 biji telur | ||||||||
| *** Sekiranya pekat tambahkan sedikit susu cair. | ||||||||
| Putar cream cheese, butter dan gula sehingga lembut, masukkan telur , pukul hingga sebati. | ||||||||
| Masukkan inti blueberry/strawberry dalam base tadi, sudukan cheese 80% penuh.. | ||||||||
| corakkan mengikut citarasa sendiri Bakar semula selama 10 minit.. | ||||||||